«нова радість» - 2023

Легендарне село Дмитрівка, яке мужньо боролося з окупантами, захищаючи їх підхід до Києва, сьогодні розквітло в розмаїтті талановитих колективів Київщини.

Хоч фестиваль і був перенесений з 21.01 у зв'язку з трагічними подіями, але інтерес і бажання побачитися культурному фронту був очевидним. Із 35 територіальних громад Київщини з'їхалося 500 учасників фестивалю, а також майстри декоративно-прикладного мистецтва. Святковий марафон тривав впродовж шести годин. В залі звучав весь репертуар новорічного циклу свят.

Кожен колектив відрізнявся один від одного особливою родзинкою, але об'єднувало кожного з нас любов до народного, нашого, споконвічного.

Зал не вщухав оплесками, бо це вартувало шани та визнання.

Щиро дякуємо всім учасникам фестивалю і тим, хто делегував їх для достойного представлення своєї територіальної громади:

  • головам ТГ, керівникам відділів та секторів культури Київщини;
  • особлива подяка сільському голові с.Дмитрівка - Тарасу Дідичу, відділу освіти, культури, молоді, спорту та національно-патріотичного виховання на чолі з Вікторією Бабенко;
  • почесним гостям: заступнику голови КОР - Тетяні Семеновій, депутату КОР, голові постійної комісії з питань освіти, науки, культури, духовності та релігії КОР - Олені Шуст та її студентам - вокальному ансамблю «Паляниця», заступнику Бучанської районної військової адміністрації - Євгену Рибалку, начальнику управління культури Департаменту культури та туризму Київської ОДА - Дмитру Гончаренку, заслуженому діячу мистецтв, режисеру Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка - Петру Ільченку.
  • ведучому фестивалю, художньому керівнику будинку культури м.Буча Ігорю Кожемяці.

Хай живе і процвітає наше українське народне мистецтво!

Слава Україні, слава ЗСУ, слава українській культурі!


Більше фото: «НОВА РАДІСТЬ»