12 червня 2017 року

«Київщина –колиска моєї душі»«Київщина –колиска моєї душі»
Відзвучали оркестри, відспівали пісні та відтанцювали  шалену кількість живих та  яскравих танців творчі  аматорські  колективи Київщини, яка  в цьому році відзначає не багато - не мало,  а 85 років.

Управління культури , національностей та релігій Київської ОДА з задоволення підтримало масштабний культурно-мистецький проект , ідейним засновником  якого став Київський обласний  центр народної творчості. Назва його була такка ж багатоголосна та мелодична  -  « Київщина – колиска моє душі»

Мета акції  полягала в консолідації громади Київщини, впровадження ефективної регіональної політики щодо популяризації надбань в галузі культури і мистецтв, задоволення пізнавальних та культурно-естетичних потреб населення, підтвердження самобутності творчих колективів та майстрів народних ремесел, вшанування видатних постатей Київщини та підвищення рівня національно-патріотичного виховання.

Кожен район та місто, починаючи з 26-го лютого і до 11 червня, мали змогу представити свій регіон з різножанровою концертною програмою  в яку мали увійти найкращі  номери району (міста), тривалістю у 50 хвилин, а також оформити експозицію  найкращих робіт майстрів народних ремесел з усіх жанрів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва.

В минулі  вихідні представили свої стислі, але насичені програми Васильківський, Фастівський, Обухівський , Кагарлицький райони  та міста Обухів, Васильків , Фастів. А яскраву крапку на завершення проекту поставив Києво-Святошинський район, який вніс до представлення програми елементи театралізації, креативний підхід , чим зруйнували прадавню форму звичайного концерту.

«Київщина –колиска моєї душі» «Київщина –колиска моєї душі»

Багато цікавого, нового та вражаючого відмітила для себе оглядова рада проекту , в складі якої були спеціалісти  центру народної творчості під головуванням директора КОЦНТКОР  , Олени Завальської.

У холах будинків  культури всі бажаючі могли переглянути   експозиції майстрів народного мистецтва від кожного регіону,  а гості , за бажанням – придбати для себе уподобаний сувенір.

«Київщина –колиска моєї душі» «Київщина –колиска моєї душі»

Ці останні дні марафону були були наповнені   атмосферою натхнення ,творчості та гармонії .

Попереду величезна робота над фінальною частиною даного проекту, адже , як запевнив організаторів В’ячеслав Кучер , заступник голови – керівник апарату Київської обласної державної адміністрації : « Такі проекти влада  з задоволенням підтримає і прикладе всі надзусилля, щоб свій день народження Київщина зустріла достойно»

«Київщина –колиска моєї душі» «Київщина –колиска моєї душі»

Автор Ганна Кліщ
( Обласний центр народної творчості)