24 вересня 2017 року

24 вересня в Ірпені відбулися урочистості з нагоди відзначення 85-річчя утворення Київської області «Благословенна Київщино моя».


Офіційну частину святкування День Київщини відзначили на центральній площі м. Ірпінь великим ярмарком-виставкою делегацій з усіх районів та міст області та святковим концертом за участю талановитих дітей, учасників Всеукраїнського фестивалю «Яскраві діти України» і популярних українських виконавців.


Особливу увагу гостей з Київщини, жителів  міста Ірпінь  та делегацій районів привертали своєю яскравістю та професійністю виступи аматорських колективів районів Київської області. На ярмарковій сцені шестигодинний концертний марафон  колективів радував та вабив око глядача. Всі райони та міста долучилися до святкування Київщини. Майже тисяча учасників концерту з гордістю представили свій район та своє місто.


Ми дякуємо художнім керівникам колективів, вихованцям та учасникам цього заходу,організаторам,батькам та вдячному глядачу який був поряд і теплими оплесками підтримували артистів. Київщина багата не тільки   талантами а й золотими руками майстрів, які увіковічують у своїй творчості  код української  нації.


Сімнадцять народних майстрів Київщини були найяскравішими представниками в кожному жанрі народно - ужиткового мистецтва. Містечко майстрів схоже було на вулик в якому гомін та захоплення глядача не мали меж. Учасники фольклорних колективів разом з майстрами виконували та підтримували святковий настрій Київщини українськими  піснями.

Доземний уклін  тобі Київщино, за твій талант  та майстерність!