«ЩЕДРА СКАТЕРТИНА КИЇВЩИНИ»

Талановитий ТікТокер, ведуча, поетеса (Збірка #Окрилена) Євгенія Оденюк відзняла процес приготування страви під назвою «Обуховицькі сирники» села Обуховичі Іванківської територіальної громади.

Рецепт приготування знають лише місцеві жителі і передають він від покоління до покоління обуховичан та входить до місцевого переліку нематеріальної культурної спадщини Іванківської територіальної громади.

Готували і готують «Обуховицькі сирники» на великі гостини – весілля, родини, хрестини та ін.

Від звичайних сирників «Обуховицькі» відрізняються технологією приготування випічки та подачі: звичайні сирники лише смажаться, а за цим унікальним рецептом вони «томляться» в печі, мають особливу заправку.

Коли саме виник рецепт «Обуховицького сирника» невідомо. Старі люди кажуть: «завжди був».

Щоб відчути смак справжніх «Обуховицьких сирників» не достатньо знати рецепт – варто приїхати і спробувати їх саме тут, в селі Обуховичі.

Євгенія Валеріївна в костюмі майстрині художнього ткацтва, народної художниці України, лауреата Державної премії України ім. Т.Г.Шевченка Ганни Іванівни Верес з с.Обуховичі.

Інгредієнти:

  • 2 кг. сиру домашнього
  • 8 яєць
  • 1 л. сметани
  • 1-1.300 кг. цукру
  • 1 ч. л. соди
  • 30 гр. дріжді
  • 1-1,5 кг. борошна
  • ванілін (за старовинним рецептом його не було, проте сучасні господині в наші дні почали його додавати)
  • сіль