«ЩЕДРА СКАТЕРТИНА КИЇВЩИНИ»

Борщ — улюблена страва українців, символ української кулінарної культури і достатку. Недарма наші пращури говорили: "У кожній хаті - свій борщ" і це - правда, адже у кожній український родині, господині готують борщик за рецептом своєї родини.

Зоя Миколаївна Владовська, вчителька Дмитрівського ліцею, учасниця народного колективу української пісні імені Євгена Бобровнікова з села Дмитрівки Дмитрівської територіальної громади Бучанського району приготувала борщ за давнім українським селянським рецептом села Дмитрівка та пампушки в часниковій підливі, а ще вона - майстриня кулінарної випічки. Страви готувалися у справжній давній печі у хаті-музеї Кокот Раїси Іванівни. Допомагали майстрині жінки з народного хорового колективу. Їжа із селянської печі вирізняється неповторним смаком та ароматами.