«ЩЕДРА СКАТЕРТИНА КИЇВЩИНИ»
Борщ
— улюблена страва українців, символ української кулінарної культури і достатку.
Недарма наші пращури говорили: "У кожній хаті - свій борщ" і це -
правда, адже у кожній український родині, господині готують борщик за рецептом
своєї родини.
Зоя
Миколаївна Владовська, вчителька Дмитрівського ліцею, учасниця народного
колективу української пісні імені Євгена Бобровнікова з села Дмитрівки
Дмитрівської територіальної громади Бучанського району приготувала борщ за
давнім українським селянським рецептом села Дмитрівка та пампушки в часниковій
підливі, а ще вона - майстриня кулінарної випічки. Страви готувалися у
справжній давній печі у хаті-музеї Кокот Раїси Іванівни. Допомагали майстрині
жінки з народного хорового колективу. Їжа із селянської печі вирізняється
неповторним смаком та ароматами.