«ЩЕДРА СКАТЕРТИНА КИЇВЩИНИ»
Талановитий
ТікТокер, ведуча, поетеса (Збірка #Окрилена)
Євгенія Оденюк відзняла процес приготування страви під назвою «Обуховицькі
сирники» села Обуховичі Іванківської територіальної громади.
Рецепт
приготування знають лише місцеві жителі і передають він від покоління до
покоління обуховичан та входить до місцевого переліку нематеріальної культурної
спадщини Іванківської територіальної громади.
Готували
і готують «Обуховицькі сирники» на великі гостини – весілля, родини, хрестини
та ін.
Від
звичайних сирників «Обуховицькі» відрізняються технологією приготування випічки
та подачі: звичайні сирники лише смажаться, а за цим унікальним рецептом вони
«томляться» в печі, мають особливу заправку.
Коли
саме виник рецепт «Обуховицького сирника» невідомо. Старі люди кажуть: «завжди
був».
Щоб
відчути смак справжніх «Обуховицьких сирників» не достатньо знати рецепт –
варто приїхати і спробувати їх саме тут, в селі Обуховичі.
Євгенія
Валеріївна в костюмі майстрині художнього ткацтва, народної художниці України,
лауреата Державної премії України ім. Т.Г.Шевченка Ганни Іванівни Верес з с.Обуховичі.
Інгредієнти:
- 2 кг. сиру домашнього
- 8 яєць
- 1 л. сметани
- 1-1.300 кг. цукру
- 1 ч. л. соди
- 30 гр. дріжді
- 1-1,5 кг. борошна
- ванілін (за старовинним рецептом його не було, проте сучасні господині в наші дні почали його додавати)
- сіль