«ЩЕДРА СКАТЕРТИНА КИЇВЩИНИ»
Пані Надія Марушевська з великим задоволенням поділилася рецептом Медвинських генципляцок, які готувала її бабася, потім матуся, а тепер і Надія Олексіївна. Основний інгредієнт - терта картопля.
Генципляци - це такі млинці з картоплі, цибулі та яєць. Цю страву г готували у неділю, їли на сніданок та вечерю. Подавали з різноманітними підливами. Страва шанувалася як у простих так і заможніх людей. Але вона відрізняється від інших, тим що родзинкою цього блюда є - додавання конопляної олії, задля того, щоб генципляци були не тільки смачні, але і корисні для здоров'я. В давнину, конопляна олія здавна була на першому місці - на ній готували їжу, додавали в супи і салати, використовували для лікування всіляких хвороб. Щоб родина була здоровою, жінки готували багато українських страв з додаванням конопляної олії.
Детальніше: Рецепт Медвинських генципляцок